lördag 1 januari 2011

Om snö på gott och ont


Att ta sig till dasset börjar bli en rätt avancerad historia... när trappen väl är skottad så får man passa sig så att inte granen vräker av en hink snö i nacken på en. Samtidigt är den ju så vacker..... och när snön väl ligger tungt på grenarna så är det inte så mycket som hamnar på trappen längre så man får väl ta det onda med det goda.
Så är det med rätt mycket här i livet, att det är sällan som det är antingen svart eller vitt. Snön är så vacker där den ligger i stora mjuka drivor över hela backen men eftersom jag inte har gått i ide utan är tvungen att ge mig ut med bilen med jämna mellanrum så är den väldigt mycket i vägen och måste skottas iväg nån annan stans och det där "nån annan stans" börjar bli svårt att uppbringa eftersom det är lika mycket snö överallt. Husen är så vackra där de ligger under stora sjok av snö men det knakar betänkligt i takkonstruktionerna och att försöka skotta tak utan att bli fullständigt dränkt av snö är en omöjlighet. Man skulle kanske kunna tänka sig att man kan glädja sig åt all gratismotion och att man slipper lägga ner stora hemska pengar på att nöta på gymmet, å andra sidan så kan man, på gymmet, oftast ha turen att få vila ögonen på någon bättre tränad ung man i aningen för små shorts, medan man under skottandet hemma bara har grannfrun i en 20 år gammal skoteroverall i synfältet.....

Små glädjeämnen i vardagen.... Det gäller att ta vara på det lilla. Nyårsaftonen blev väldigt stillsam med maken på sin isbrytare nånstans utanför Sundsvall och Lilla prinsessan i gästhuset med vänner, en mycket privat tillställning, insåg jag när jag försökte vara snäll och gå dit med rena lakan åt de som skulle sova kvar och tystnaden som uppstod när jag klev in hade kunnat skäras i skivor med slö bordskniv. Hemma själv framför tv:n, kunde ha varit hur tråkigt som helst, istället hamnade jag på Facebook som vimlade av andra ensamfirare. Vilka diskussioner! och så många härliga människor det finns därute, både kända och okända..... Drömmen om det stora glada festandet, julspektaklet med tomtar och stora kalasbord, nyårsglitter och champagne med släkt och vänner finns hos alla men det verkar ändå inte som om den är verklig för så många.... och det verkar nästan lite skamligt att inte vara inbjuden nånstans......
Men jag firade glatt med Tv, dator, en hummer och lite snöskottning emellanåt allt eftersom kvällen led. Brasa hade jag också och en liten gin och tonic till tolvslaget. En lätt panik uppstod när jag insåg att isen till drinken fanns i frysen som står i andra huset där tonårsdottern som inte ville ha mammabesök vistades.... men det hänger gott om istappar från takrännan så det fick bli naturis... Bra kvinna reder sig själv!

1 kommentar:

  1. God fortsättning till dig och dina! Den där snön puttar jag ut på vägen och hoppas att jag inte ska ut innan stora plogen har varit här och tagit det med sig. För det mesta har jag tur! Jag har inte frågat om plogarn tycker att det är bra, men vi betalar ju för det själva, så lite nytta ska man väl ha av pengarna.
    För oss är en perfekt Jul och Nyår att få vara hemma i lugn och ro, göra som vi vill, äta lite gott, titta på vad vi vill och på nyåret gå ut vid tolvslaget. Ja, i år var det bra att vi gick ut då, så vi tillsammans kunde skyffla snön ut på gatan, för det kom ju ofantligt mycket.

    SvaraRadera