torsdag 4 mars 2010

Om mera snö


Ååååååh vad jag är trött på snö!!!!!!! Drömde till och med i natt att jag skottade och det bara vräkte ner mer och mer, och tillslut växte drivorna över mig så att jag inte kunde andas.. var tvungen att gå upp och ta en knäckemacka och ett glas mjölk för att kunna lugna ner mig igen.


Meningen med dagen idag var att vi skulle ta färjan till Åland. Det är sportlov och eftersom Bästa hundkompisen också har tonåringar tyckte vi att vi fullgjorde våra föräldraplikter genom att göra en dagstur. Ungarna skulle kunna dra runt själva och hundmännskan och jag skulle kunna sitta i cafeterian och fika, kanske shoppa lite parfym och sen ha en orgie i buffén. Vi bokade ordentligt i förväg och sen ringde vi för säkerhets skull och kollade vad som hände om isläget skulle förvärras, det blåste ju norrifrån och drivisen gjorde snabbt alla farleder svårforcerade. Till svar fick vi att det inte var några problem och att om nån tur skulle ställas in så skulle rederiet meddela oss på något sätt.


I går snöade det hela dan. Jag skottade bort 20 cm från bilinfart och uthusgångar.Sen åkte jag över till min gamla moster och skottade åt henne också. I natt fortsatte det med 10 cm snö till,dessutom började det blåsa. Jag ställde väckarklockan på 7.00 och gick upp och skottade så att vi skulle komma ut med bilen. Kl 10.00 kollade jag Viking lines hemsida om avgången var inställd. Det var den inte.Enligt SMHI höll snöfallet på att avta och vinden skulle mojna under dan. Jag kollade av telefonerna så att ingen från rederiet hade ringt, det hade det inte. Sen kom snösvängen och så fick jag skotta bilinfarten en gång till. Gick och duschade av mig svetten, riggade mig lite snyggt och fixade håret. Sen kom snösvängen igen. Tog av mig finstassen och gick ut och skottade.


Vägen hade yrt igen och det var knappt det gick att ta sig fram. I stan var alla långtidsparkeringarna belägrade av enorma snöhögar och fastkörda bilar. Vi hamnade i utkanten av stan och fick halvspringa till bussen i ymnigt snöfall. Blöta och kalla stod vi sen i drygt en halvtimma och väntade på en försenad buss. När den äntligen kom så meddelade chauffören att alla båtresor under dan hade ställts in på grund av isläget....


När vi kom hem igen hade det kommit 20 cm snö till och vinden ven om knutarna. SMHI meddelade tröstsamt att snöfallet hade upphört och att vinden nu skulle mojna. Skottade i 1,5 timme och förundrades över att det kunde bli så mycket på marken eftersom vinden gjorde att snön for på tvären förbi mig. Gick in och eldade, gick ut för att hämta ved, skottade bort 10 cm till, (nu for snön nerifrån och upp), sopade trapporna, borstade fram ytterbelysningarna ur snödrevet, stoppade bomull i de gamla nyckelhålen som började fyllas med snö, gick in och kollade SMHIs hemsida igen och gladdes åt beskedet att nu skulle det vara soligt och klart i vår lilla stad och att vinden skulle ha lagt sig. Ringde Viking line och fick veta att det skulle ta 4 veckor innan jag skulle få tillbaka pengarna för resan som inte blev av. Gick ut igen och skottade utan att riktigt veta vart eller varför.


Nu är det kväller och ute far fortfarande flingor i luften, stora som dasslock, fast nu rör de sig som snö ska, uppifrån och ner.. SMHI har nedlåtit sig att erkänna att det är mulet. Det känns skönt att vi är överens så långt. Själv utnyttjade jag att vi ändå var i stan till att köpa halkbroddar. Det har suttit långt inne, jag har inte svårt för att åldras fysiskt eller psykiskt men attributen är lite jobbiga.... läsglasögon, senilsnöre, Tena lady istället för trosskydd och broddar, alla dom där grejorna som definitivt signalerar att man är på döhalvan....det hjälper inte att alltihop är praktiska och bra saker. Men broddarna fungerade bra. Lite för bra, kom just på att nu har jag inte längre någon ursäkt för de där riktigt långa hundpromenaderna.....


Dagens varför:

När man n,0 har hela 0 2321M
" #"M" #
32m2 att röra sig på: varföt

134,2,033ollllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

varför måste katten prompt kliva runt på tangentbordet när man ska skriva?

1 kommentar:

  1. Håller med om vädret! Är så trött på det, även om jag i dag i den fina solen, som höll på att gå ner, stod och tittade in i min trädgård, fast det finns både 70-100 och på vissa ställen 170 cm snö, så går det kanske att föreställa sig hur det kommer att bli om ett par månader.
    Men nu är det helg, ska vila mig, kolla på Vasaloppet, som är min absoluta passion och gå på Stickcafé på söndag.
    Ha' det bra

    SvaraRadera